donderdag 17 september 2009

Kemphaan en stichting A.A.P

Ik was toch uithuizig vandaag en dacht dan ook maar even naar de Kemphaan en Stichting AAP. Mijn oude fiets uit de schuur gehaald en op naar de Kemphaan Over de dijk heen, waar je alleen de wind en het geklots van het water hoort. Dan langs alle mooie en minder mooie villa's van Almere. Aangekomen bij stichting AAP gingen alle apen toen ik een voet op de brug zette met veel gekrijs naar binnen. Volgens mij riepen ze "pas op daar komt Ineke" maar ik hoop dat ze naar binnen gingen voor hun fruithapje ofzo. Aan een oppasser gevraagd hoe het Musafa ging. Het gaat erg goed met hem, hij komt tot rust, is over de reis heen en moet nu ontmensen, dus buiten zijn oppasser ziet hij niemand. (kleine uitleg, bij stichting AAP is momenteel een leeuw die uit Spanje komt en door mensen is groot gebracht.)

Een aap was buiten gebleven dus die maar op de foto gezet. Als je toch bij AAP bent is het ook altijd leuk om de winkel van het Landgoed "de Kemphaan" in te lopen, daar overheerlijke tomaatjes geplukt.

Ze hebben er ook hele mooie planten, kon ze niet meenemen op de fiets maar wel een foto van maken.
Terug langs het "kasteel"weer naar haven gefiets een mooi rondje was het. Het is er zo mooi daar in de bossen, rustig goede fiets- en wandelpaden. Een aanrader om eens te doen.
boven gele brugmansia of engelentrompet
rechts Aristolochia littoralis


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin